Wetenschappelijk bewijs voor Acupuncture

Wat is wetenschap, wetenschappelijk bewijs baseert zich op het idee dat bij een test het resultaat van die test zo vaak mogelijk het zelfde moet zijn! In de medische medicijnen wetenschap word ook nog het dubbelblind principe toegepast waarbij een groep mensen of dieren het echte middel krijgen toegediend en een andere groep krijgt een nep middel toegediend, hierdoor kan men zien welke groep het beste resultaat heeft.

Voor acupunctuur zijn er diverse klinische onderzoeken geweest en daaruit is volgens de World Health Organisatie gebleken dat acupunctuur werkzaam is voor diverse klachten zoals vermeld op deze website. 

Voor het werkingsprincipe achter acupunctuur zijn veel onderzoeken geweest en voor alsnog lijkt het er stellig op dat acupunctuur een zeer oude doch zeer gedetailleerde vorm van neurologie is waarbij men met naalden via de huid en spieren invloed heeft op het perifere zenuwstelsel (zenuwbanen in armen, benen, hoofd) en van daaruit invloed heeft op het centraal zenuwstelsel (ruggenmerg en hersenen) vanwaaruit het gehele organisme van het lichaam aangestuurd word.

Wetenschappelijke artikelen:

Het aarden van het lichaam

Het begrip aarde binnen het jargon van elektricteitsleer 

Statische elektriciteit en opwekking van elektriciteit