Wetenschappelijk bewijs voor Acupuncture

Medisch wetenschappelijk onderzoek is gebaseerd op onderzoek naar medicatie. In de moderne medische wetenschap doet men onderzoek naar de werking van chemische stoffen en waar deze ingezet kunnen worden voor het behandelen van ziekten. Alleen via MRI-scans is inmiddels aangetoond dat er bij het inbrengen van naalden op acupunctuurpunten er een activiteitsverandering plaatsvindt in bepaalde centra in de hersenen. Als u hier meer over wilt weten kijk dan eens op www.iocob.nl.

Er komt steeds meer fysisch inzicht in de werking van acupunctuur. Onlangs is aangetoond dat er op acupunctuurpunten een verminderde elektrische weerstand is. Ook stelt men vast dat punten meestal liggen op locaties waar de fascie (peesvlies dat spieren bedekt) dun is en dat in het onderhuidse bindweefsel een gangenstelsel bestaat tussen de cellen waar op hoge snelheid informatie uitwisseling plaatsvindt. De acupunctuurpunten staan in verbinding met dit fijnmazig bindweefselstructuur.

Voor meer informatie verwijs ik u naar het artikel van Roeland van Wijk, Kwang-Sup Soh, Eduard P. van Wijk Anatomic characterization of acupuncture system and ultra-weak photon emission'.

Een recentelijk onderzoek met een CT-scan aangetoond dat acupunctuurpunten een zeer uitgebreid en fijnmazig netwerk aan bloedvaatjes bevatten en dat de zuurstofdruk op dit punt beduidend hoger is dan elders in de omgeving van dit punt. Lees meer hier over op Health CMI; CT scans reveal acupuncture points you.