Tuina massage

 Tuina massage is een Chinese massagetherapie die qua handelingen en technieken veel op onze sport massage en manuele fysiotherapie uit het Westen lijkt. Met als verschil dat een Tuina behandeling wordt opgebouwd nadat er een specifieke CCM diagnose is vastgesteld. Tuina is daarom naast acupunctuur, kruiden, voeding, Tai chi en Qi Gong één van de therapiën uit de Chinese geneeswijze.

Wat doet Tuina met u?
Acupunctuur balanceert en herstelt de Qi (energie) en bloedstromen binnen het gehele menselijk lichaam. Tuina zorgt ervoor dat obstructies verdwijnen en dat de vrije stroom van Qi en bloed in de meridianen en bloedvaten worden hersteld. Hierdoor zal het gehele organisme beter gaan functioneren waardoor gezondheidsklachten verminderen of geheel verdwijnen.

Hoe werkt Tuina?
Eerst wordt er een diagnose vastgesteld welke meridiaan- en/of orgaansystemen zijn verstoord. Daarna worden er diverse manuele impulsen en massagetechnieken via de huid en spieren toegepast om de energie- en bloedstromen binnen de meridianen en bloedvaten te reguleren. Dit heeft als doel obstructies op te lossen zodat de energie en bloedstroom worden hersteld. Hierdoor gaan organen beter functioneren en weefsels in het lichaam worden beter gevoed. Zo kunt u beter en sneller herstellen van uw ziekte.

Wanneer Tuina?
Tuina is net als alle andere therapievormen binnen de klassieke Chinese geneeswijze voornamelijk geschikt voor milde tot zwaar chronische aandoeningen die vaak niet levensbedreigend zijn maar de kwaliteit van het dagelijks leven behoorlijk kunnen verstoren. Het motto hiervan is dan ook; behandel milde klachten ter voorkoming van ernstige klachten.

Bent u er niet zeker van of acupunctuur de oplossing biedt voor uw klacht? Neemt u dan gerust contact op met mij zodat we uw klacht kunnen bespreken.